Användarvillkor

Accepteras när du söker våra kurser

Användarvillkor

Villkoren gäller från och med 2024-03-12 och tills vidare.

Dessa villkor reglerar användandet av tjänsten eRAD.se som tillhandahålls av eRAD AB med organisationsnummer 559368-3930, nedan kallad eRAD, och den part som använder tjänsten, nedan kallad Användaren.

eRAD.se erbjuder läkare, läkarstudenter och i viss mån övriga yrkesroller inom vården, kurser inom radiologi. Dessa kurser innehåller video-föreläsningar, presentationer, riktiga patientfall (anonymiserade), bilder/grafiska illustrationer, flervalsfrågor och eventuella inlämningsuppgifter.
Då våra kurser lämpar sig först och främst till ST-läkare har vi en intern verifieringsprocess för säkerhetställa att användaren är legitimerad läkare. Vid oklarheter kan vi komma att be dig skicka in intyg om legitimation från Socialstyrelsen.

eRAD.se samarbetar med Collective Minds Radiology AB (www.cmrad.com). Collective Minds Radiology bidrar oss med sin professionella DICOM bildvisare. Denna bildvisare är diagnostisk, FDA + CE-godkänd och behövs för att simulera en realistisk radiologisk jobbmiljö. Vi laddar upp våra fall som visas i våra föreläsningar samt även fall som användaren själv får scrolla i genom via Collective Minds Radiologys platform.

eRAD.se erbjuder avgiftsbelagda kurser där kursintyg erhålles efter avslutad kurs med godkänt resultat och även kostnadsfria-kurser/föreläsningar utan möjlighet till kursintyg.
För att gå våra kurser och få kursintyg krävs det att du även har tillgång till våra kursfall då dessa är en viktig del av utbildningen. Vissa kostnadsfria kurser har endast videoföreläsningar och/eller singelbilder som då inte kräver en DICOM bildvisare.

Alla vår avgiftsbelagda kurser kräver, av informationen angiven ovan, att du även har ett konto på Collective Minds Radiology (www.cmrad.com).
När användarens kursfaktura är betald skapas ett konto på eRAD.se och inloggningsuppgifterna mailas till användaren. Samtidigt skapas även ett konto med samma användaruppgifter på Collective Minds Radiology och inloggningsuppgifterna skickas till användaren i ett separat mail från Collective Minds Radiology. Denna process tar oftast inte mer än två arbetsdagar från att kursfakturan är betald.
Om du sedan tidigare har ett konto på Collective Minds får du meddela oss ditt användarnamn i din ansökan.

Ovanstående kräver att du även godkänner användarvillkoren och integritetspolicyn på Collective Minds Radiology.
Dokument: https://www.cmrad.com/terms samt https://www.cmrad.com/privacy. Mer information hittar du på www.cmrad.com

Våran Integritetspolicy och Ansvarsfriskrivning ingår i våra användarvillkor.

Patientsäkerhet och ansvar

Alla våra fall är givetvis anonymiserade, DICOM-taggarna maskerade och till stora delar raderade. Viss information som tex patientålder och vikt (ungefärlig) med mera finns kvar. Mer information på https://www.cmrad.com/privacy.

Genom att gå våra kurser accepterar du som användare ett sekretessavtal och har därav ett direkt ansvar att meddela oss ifall du stöter på patientinformation som inte bör synas (som tex; namn, personnummer). Denna risk är såklart minimal då systemet vi använder är väldigt säkert, anonymiserat och dubbel- samt trippelkontrollerat.

Upphovsrätt

All kopiering av texter, bilder och grafik är enligt upphovsrätten förbjuden och kommer att anmälas. Det är strikt förbjudet att kopiera något av vårat material som föreläsningsvideos med mera.
Konton på eRAD.se och Collective Minds Radiology (www.cmrad.com) är personliga och får ej delas med andra. Vi stänger av konton som vi uppfattar används av mer än en person och tillämpar s.k. nolltolerans.

Köpinformation

Alla priser exkluderar moms. eRAD reserverar sig för prisändringar och eventuella faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser.

Ångerrätt

Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt från dess att du mottagit kontouppgifter från oss. Du kan själv välja att radera hela kontot eller att endast tillgången till betald kurs borttages.  Observera dock att det finns undantag där ångerrätten inte gäller. Detta innefattar bland annat:

  • En tjänst och fullgörandet har påbörjats med konsumentens samtycke under ångerfristen, till exempel våra kurser.
  • En tjänst som skapats efter kundens anvisningar eller som har en tydlig personlig prägel. (T.ex. anpassad kurs till dig/din institution eller anpassad kunskapsbedömningsprov för läkare åt din institution)

Du har tex ingen ångerrätt om du gått i genom en tredjedel av betald kurs.  För att nyttja din ångerrätt behöver du ångra dig muntligen eller skriftligt inom 14 dagar från att du mottagit din beställning. Detta skall göras via vårt kontaktformulär, märk ämnesraden ångerrätt.